Muziekproject "Reis om de wereld"


Kun je iets bedenken dat nóg feestelijker is dan met de hele school muziek maken en dansen? Dat is namelijk precies wat er gaat gebeuren tijdens het muziekproject Reis om de Wereld. Op deze muzikale dag studeren alle klassen een dans in die hoort bij een bepaald land. Aan het einde is er natuurlijk een knallende internationale eindvoorstelling waarin alle kinderen de kans krijgen om te schitteren op het podium. 

Opbouw muziekproject Reis om de Wereld

Iedere klas krijgt een eigen land toebedeeld met de dans of muziek die bij dat land hoort. De kinderen in de onderbouw gaan vervolgens zingen, terwijl de middenbouw gaat dansen en de bovenbouw leert om instrumenten te bespelen. Bij elkaar zijn dit alle ingrediënten die later op gaan tellen tot een muzikaal eindspektakel waarin de muzikale tradities van over de hele wereld vertegenwoordigd zijn. Natuurlijk mogen alle ouders, oma's, opa's, zussen en broers komen kijken. Is het even niet mogelijk om een voorstelling te spelen voor publiek? Niks aan de hand! Dan maken we gewoon een opname en monteren we een prachtige film om op een later moment alsnog vol trots aan iedereen te laten zien. 

Leerdoelen

- Samen muziek maken, dansen en zingen en daar vooral heel veel plezier in hebben.

- Samen werken aan een knallend eindproduct.

- Op het podium durven laten zien wat je kunt en wie je bent.

- Belangstelling tonen in wat een ander ingestudeerd heeft.

- Het versterken van het groepsgevoel.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;