Dagproject Circusdag


Een school vol kinderen die stuk voor stuk indrukwekkende circusacts laten zien? Dat is hoe een circusdag er in de praktijk uitziet! Eén hele dag staat de complete school in het teken van het circus. Het eindresultaat is natuurlijk een knallende circusvoorstelling waarin de kinderen laten zien wat ze kunnen en iedereen komt kijken. Is samenkomen voor een voorstelling even niet mogelijk? Dan maken we er gewoon een fantastische circusfilm van die de kinderen thuis kunnen laten zien! 

Opbouw van de Circusdag

Het avontuur begint al voordat wij met alle circusmaterialen naar school komen. Je krijgt van ons een digitaal projectboek. Hierin vind je allemaal leuke opdrachten om de kinderen voor te bereiden op de circusdag. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan het regelen van een toffe circus-outfit of het aankleden van het klaslokaal. 

Op de dag zelf oefenen de kinderen 's ochtends in hun eigen klas. Ze maken kennis met verschillende circustechnieken: fietsen op een fiets met één wiel, jongleren met drie ballen, Chinese draaiborden en ga zo maar door! Daarna studeren ze met hun klas een indrukwekkende act in. 's Middags brengen we al die acts bij elkaar in een circusvoorstelling met de hele school. Een circusdag is ook super leuk om te organiseren tijdens het kamp van groep acht. 

Leerdoelen

- De kinderen krijgen de kans om diverse circusmaterialen uit te proberen.

- De kinderen presenteren zichzelf voor een publiek.

- De kinderen verleggen hun grenzen.

- De kinderen ervaren het succesgevoel van het leren van compleet nieuwe vaardigheden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;