Workshop Basistheater


Als je iets nieuws wilt leren, kun je natuurlijk het beste helemaal bij het begin beginnen. Daarom gaan de kinderen tijdens deze workshop aan de slag met de basisonderdelen van het theater. Want je kunt pas schitteren als een volleerde theateracteur of filmster, als je de beginselen helemaal beheerst. Het is een super energieke workshop waarin de kinderen hun verbeelding aan het werk zetten en samen in actie komen. 

Opbouw van de workshop

Wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken als je zelf een theatervoorstelling gaat maken? Dat laten we de kinderen tijdens deze vrolijke workshop stap voor stap ervaren. We beginnen met een warming-up, zodat alle kinderen hun lichaam en hun verbeeldingskracht in vorm brengen voor de theateroefeningen die daarna komen. Tijdens de oefeningen leren de kinderen hoe het is om een rol te spelen, hoe je een karakter neerzet en hoe je emotie overbrengt als je op een podium staat. Hierbij oefenen ze met het gebruiken van hun gezicht én hun lichaam. Natuurlijk is er ook tijd voor improvisatie! De kinderen laten al hun fantasie de vrije loop en proberen zo snel mogelijk op elkaar te reageren. Hebben we tijd over? Dan werken de kinderen nog aan een eigen scene of dialoog. 

Leerdoelen

- De kinderen gaan aan de slag met de basisonderdelen van theater.

- De kinderen ervaren hoe het is om in de huid van iemand anders te kruipen.

- De kinderen spelen samen en maken samen plezier op de vloer.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;