Workshop Zelf Verf Maken


Er zijn een hoop dingen in de wereld die je maar gewoon voor lief neemt. Heb je je bijvoorbeeld weleens afgevraagd hoe verf precies gemaakt wordt? En hoe schilders aan verf kwamen ver voordat er fabrieken bestonden? In deze workshop gaan de kinderen op ontdekkingstocht! Ze combineren simpele ingrediënten en maken zo helemaal 'uit het niks' verf waarmee ze een écht schilderij kunnen maken. 

Opbouw van de workshop

Voordat we ons helemaal op het verf maken storten, duiken we in de geschiedenis van de verf: wisten de leerlingen bijvoorbeeld dat Rembrandt de verf voor al zijn prachtige en super beroemde schilderijen helemaal zelf maakte? Wat Rembrandt kon, kunnen de kinderen natuurlijk ook! De grootste verrassing is misschien nog wel dat je heel veel dingen die je kunt gebruiken om verf te maken vaak 'gewoon' in huis hebt. 

Van eidooiers en natuurlijke pigmenten mengen de kinderen hun eigen verf. Daarna nemen we natuurlijk de proef op de som: tovert één van de kinderen met deze Rembrandt-waardige verf misschien ook ineens de nieuwe Nachtwacht uit haar of zijn penseel? Natuurlijk stimuleren we de kinderen om kritisch te kijken: vinden ze zelfgemaakte verf net zo mooi als verf uit de winkel? 

Leerdoelen

- De kinderen maken hun eigen verf en weten hoe ze dat thuis zelf kunnen doen.

- De kinderen ervaren dat je super toffe dingen kunt maken van simpele ingrediënten.

- De kinderen ontdekken welke eigenschappen verf heeft.

- De kinderen leren om kritisch te kijken naar schildertechnieken.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;