Workshop Wiggle Bots


Weet jij niet wat een wiggle bot is? Als je er na deze workshop tientallen door de klas hebt zien wiebelen, kun je dát in ieder geval nooit meer zeggen! Een wiggle bot is een klein robotje dat gemaakt is van een klein motortje met een batterij en wat eenvoudige materialen. Dit kunnen zelfs afvalproducten zijn! Zo komen de kinderen spelenderwijs in aanraking met elektronica, mechanica én een super belangrijk maatschappelijk thema: duurzaamheid. 

Opbouw van de workshop

Aan het begin van de workshop Wiggle Bots gaan we eerst voorbeeldrobotjes bekijken. Zo krijgen de kinderen een goed idee van wat ze gaan maken. En figuurtjes die opgebouwd zijn uit tandenborstels of pennen en uit zichzelf over de tafel lopen? Daar worden de kinderen natuurlijk wel enthousiast van! 

Daarna gaan de kinderen zelf op avontuur in de wereld van de elektronische kunst. We stimuleren hen om creatief na te denken over de voorwerpen die ze gebruiken om hun eigen wiggle bot uit op te bouwen. Is de bot klaar? Dan is het tijd om het motortje aan te sluiten en de wiggle bij de bot te voegen. Het is een prachtig experiment waarbij kinderen op nul beginnen en naar huis gaan met een zelfgemaakte robot die zich wiebelend voortbeweegt. 

Leerdoelen

- De kinderen kunnen zelf een eenvoudig robotje maken van simpele materialen.

- De kinderen maken spelenderwijs kennis met robotica.

- De kinderen ervaren hoe ze met een beetje elektronica iets super tofs kunnen maken van simpele materialen en afvalproducten.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;