Workshop Textielcollage


Upcycling is helemaal hot: gebruik 'iets ouds' dat klaar is voor de vuilnisbak en maak er iets van dat mooier is. Tijdens deze workshop gaan de kinderen zelf ervaren hoe leuk het is om bezig te zijn met upcycling. Van versleten theedoeken, oude beddenlakens en afgedankte kledingstukken maken ze een kleurrijke collage. Een super creatieve eerste kennismaking met belangrijke thema's als recycling, upcycling en duurzaamheid. 

Opbouw van de workshop

Het upcycling-proces begint eigenlijk al in aanloop naar de workshop toe. De kinderen verzamelen zelf het materiaal waar ze tijdens de workshop mee gaan werken. Oude sokken, pannenlappen, mutsen, badjassen, tafelkleden: alles is welkom, als het maar van textiel is! De workshopdocent gaat met de kinderen in gesprek over de kledingindustrie: denken de kinderen weleens na over waar hun kleding vandaan komt en waar het terechtkomt als ze het weggooien?

En dan begint het echte werk: met schilderijen van beroemde kunstenaars als voorbeeld verzamelen de kinderen de stukken textiel die ze nodig hebben om hun kunstwerk uit op te bouwen. De kinderen maken in groepjes of zelfs met de hele klas een indrukwekkend stuk kunst dat bestaat uit afgedankte stukken textiel. Natuurlijk is er ruim de tijd om het eindresultaat te bewonderen en misschien zelfs samen op te hangen! 

Leerdoelen

- Kinderen leren spelenderwijs hoe leuk en belangrijk het is op dingen opnieuw te gebruiken.

- Kinderen ervaren dat ze versleten kleding een nieuw leven kunnen geven als kunstwerk.

- Kinderen oefenen met het gebruiken van verschillende kleuren en vormen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;