Workshop Streetdance


Wie o wie heeft de vetste moves? Gelukkig maar dat het geen wedstrijd is, want als de kinderen de basispasjes eenmaal in de voeten hebben zitten, zijn het allemaal dansers in de dop! Tijdens onze workshop Streetdance studeren de kinderen samen een spetterende choreografie in die samengesteld is uit verschillende soorten dans en muziek. Precies zoals streetdance bedoeld is! Een energieke workshop waarin de kinderen even helemaal uit hun hoofd en in hun lichaam komen. 

Opbouw van de workshop

De kinderen beginnen hun ontdekkingstocht in de muzikale wereld van de streetdance met een grondige warming-up. Want met koude spieren dansen? Dat is natuurlijk geen goed idee. Daarna gaan we aan de slag met de basics: de bewegingen waarmee je al een simpele dans kunt opbouwen. 

Afhankelijk van hoe makkelijk de groep de pasjes oppikt, oefenen we daarna ook nog wat moeilijkere bewegingen. Natuurlijk mogen de kinderen ook zelf moves verzinnen! Als we naar het einde toe werken, studeren we samen een spetterende choreografie in. Natuurlijk laten we de kinderen niet naar huis gaan voordat we een cooling down gedaan hebben. Dat is namelijk goed voor lichaam én geest. 

Leerdoelen

- De workshop is een kennismaking met streetdance.

- De kinderen dansen met plezier.

- De kinderen voelen zich veilig om te dansen in de groep.

- De kinderen werken samen aan een eindresultaat.

- De kinderen gebruiken hun lichaam en de ruimte om zich heen bewust.

- Zelfs de verlegen kinderen verleggen hun grenzen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;