Workshop Circusspelen


Hoe wij onze workshop Circusspelen in één zin zouden samenvatten? Dat is bijna niet te doen! Maar als we écht moeten kiezen, dan gaan we voor: een bonte verzameling circusmaterialen en een hele hoop uitproberen, vallen, opstaan en kinderen die uiteindelijk altijd glimmen van trots als ze zien wat ze allemaal kunnen. Onze workshop Circusspelen is een veelzijdige kennismaking met alles wat er komt kijken bij het maken van een voorstelling zoals je die in het circus ziet. De kinderen mogen álles uitproberen en worden daarbij veilig begeleid door circusprofessionals. 

Opbouw van de workshop

We stallen al onze circusmaterialen groots uit. Eerst leggen we de kinderen uit waar de materialen precies voor bedoeld zijn en hoe je ze moet gebruiken om veilig te kunnen oefenen. Daarna verdelen we de kinderen in groepjes. Het ene groepje gaat eerst jongleren, het andere over een koord lopen, het volgende op een loopkogel balanceren en nog veel meer! Als de kinderen een techniek onder de knie hebben, wisselen de groepjes en begin het leerproces opnieuw. Natuurlijk helpen we de kinderen hierbij en zorgen we ervoor dat ieder kind veilig kan oefenen. De kinderen staan versteld van wat ze allemaal kunnen en kiezen uiteindelijk hun favoriete circustrucs uit om vol trots aan elkaar te laten zien. 

Leerdoelen

- Een kennismaking met de circusmaterialen die horen bij verschillende circusdisciplines.

- De kinderen presenteren zich als echte circussterren.

- De kinderen verleggen hun grenzen.

- De kinderen ervaren succes in iets wat ze daarvoor voor onmogelijk hielden.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;