Dagproject De Wereld Dansdag


Is het tijd om de hele school een keer feestelijk op z'n kop te zetten? Dat komt goed uit! Want dat is precies wat we gaan doen tijdens een Wereld Dansdag. Op deze dag vol internationale dans gaan alle kinderen met de voetjes van de vloer en klinken uit ieder klaslokaal de vrolijke noten van muziek uit een land ergens ver weg. 

Opbouw van de workshop

Nog voordat wij naar school komen om samen met de kinderen een dag vol dans, plezier en samenspel neer te zetten, begint het avontuur al: wij geven jullie een projectboek met voorbereidende opdrachten waarmee alle kinderen van alle klassen alvast in de stemming kunnen komen. Wat dacht je bijvoorbeeld van knutselopdrachten met een internationaal tintje?

Op de Wereld Dansdag zelf volgen alle klassen dansworkshops. Tijdens deze workshops leren de kinderen per klas een internationale dans. De ene klas gaat aan de slag met de Schildendans uit Kenia, terwijl de andere klas aan de slag gaat met de Surfdans uit Hawaï. Aan het einde van de dag laten alle klassen zien wat ze kunnen in een spetterende voorstelling. Vaders, moeders, opa's, oma's, broers en zussen: iedereen mag natuurlijk komen kijken! Is een voorstelling met publiek even niet mogelijk? Geen paniek! Dan zorgen we voor een knallend goeie film om thuis samen terug te kijken. 

Leerdoelen

- De workshop stimuleert het gevoel voor ritme.

- De kinderen ervaren dat ze zich uit kunnen drukken in beweging.

- De kinderen leren hoe je als groep een podiumprestatie neerzet.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Grote Broer Kunsteducatie organiseert sinds 2001 workshops, lessenseries en dagprojecten in het primair en voortgezet onderwijs. Sinds 2016 zijn we onderdeel van Kleinkunstig en richten we ons alleen nog op het primair onderwijs. Wij zijn gespecialiseerd in de disciplines beeldend, theater, circus, dans, muziek, kunst & techniek en digitale media.

Tijdens onze projecten zijn leerlingen altijd actief aan het werk. De kunstvakdocenten begeleiden de leerlingen in hun creatieve proces. Wij hechten veel waarde aan de kwaliteit van onze projecten, daarom werken we met gekwalificeerde workshopdocenten.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;