Voorstelling in één dag


Er zijn verschillene gelegenheden waarop je als school wat even flink wilt uitpakken. Een themafeest, een jubileum, een projectsluiting...bedenk het maar. Dat kan met de voorstelling in één dag - een schoolbrede voorstelling - van Fyr Toneel. Alle groepen krijgen een workshop waarin zij een deel van de voorstelling instuderen. Verder knutselen zij rekwisieten en kostuums voor deze voorstelling. Aan het eind van de dag wordt deze voorstelling opgevoerd voor een publiek. 

Fyr Toneel heeft een bestaande (christelijke) voorstelling, welke goed past bij een kerst- of paasviering. Het verhaal is gebaseerd op de oude vertelling over De Drie Bomen. 

Ook is het mogelijk om een op maat gemaakte voorstelling te boeken. In dat geval is het belangrijk dat de school zoveel mogelijk informatie geeft, waarmee Fyr Toneel aan de slag kan. Denk bij een jubileum van een leerkracht bijvoorbeeld aan bijzondere gewoontes, hobby's, anekdotes, etc. van de persoon in kwestie. Of bij een jaarsluiting- of opening zoveel mogelijk informatie over wat er in het jaarthema aan bod komt of is geweest. Hoe meer informatie, hoe beter de voorstelling aansluit bij de school. 

Voor zowel de bestaande voorstelling als de voorstelling op maat geldt dat de school de knutselmaterialen verzorgt. Fyr Toneel zorgt voor een materiaallijst in de weken voor de voorstelling. Op de dag van de voorstelling krijgen alle leerkrachten voor hun groep een overzicht wat zij mogen knutselen en welke materialen ze daarvoor nodig hebben. De groepsleerkrachten maken gedurende de dag de betreffende knutselwerken (denk aan kostuum en rekwisieten) met hun klas. De vakdocent komt een uur in elke groep om een onderdeel van de voorstelling in te studeren (denk aan toneelspel, pantomime, een lied of dans). Voor elke groep is er wat anders gepland, zodat de voorstelling heel veelzijdig is. In overleg kan besloten worden of de voorstelling onder of na schooltijd plaatsvindt. (Als het in de avond plaatsvindt, zijn er extra kosten aan verbonden.)

De vakdocent regelt de generale repetitie en tevens de uitvoering van de voorstelling zelf. 

Hoeveel de voorstelling kost, is afhankelijk van de grootte van de school en of er gekozen wordt voor een bestaande voorstelling of eentje op maat gemaakt. Voor de beeldvorming: een bestaande voorstelling op een school met acht groepen, kost €1000,-. Een school met vier groepen krijgt bezoek van één vakdocent en een technicus van Fyr Toneel, een school met zes groepen krijgt twee vakdocenten en een school met acht of meer groepen krijgt bezoek van drie vakdocenten. Voor een voorstelling op maat, betaalt de school ook de voorbereidingstijd. 

Vooraf maakt Fyr Toneel een offerte voor de school, waarin alle kosten worden opgenomen. De materiaalkosten (denk voornamelijk aan Engels karton, gekleurd en wit A4-papier, potloden, lijm en verf) zijn voor rekening van de school.

Fyr Toneel neemt een eigen geluidsinstallatie mee, evenals eventuele decorstukken of grotere rekwisieten. 

Deze prachtige feestdag kost de school heel weinig voorbereiding en zorgt voor een onvergetelijke belevenis voor niet alleen de kinderen, maar ook alle leerkrachten en ouders. Het is een prachtige manier om alle kinderen te verbinden, door samen aan een groot project te werken waarin iedereen een plekje heeft. Een dag waarin allerlei talenten worden ontwikkeld; creativiteit, expressie, samenwerken, toneelspelen, dansen, zingen, muziek maken...en nog veel meer. Om op het eind samen te mogen schitteren op het toneel.

Een dag om nooit te vergeten!

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

José Runhaar is oprichter van toneelschool Fyr Toneel. Ze geeft toneelcursussen, dramaworkshops en maakt voorstellingen op scholen. Tevens is ze auteur van dramamethode 'Laat maar spelen' (onderdeel van platform Laat Maar Leren). Deze lessen werken vanuit onderzoekend leren. José heeft veel ervaring met het werken met groepen en is een enthousiast, gepassioneerd en humoristisch persoon, die heel snel een klik met kinderen heeft. In overleg kan ze maatwerk leveren voor elke klas op elke basisschool.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;