Dramaworkshops


Drama is op veel scholen een ondergeschoven kindje. En dat is jammer, want met drama leren de kinderen niet alleen speltechnieken, maar bouwen ze ook aan hun zelfvertrouwen en ontwikkelen ze sociale, creatieve en expressieve vaardigheden. 

Fyr Toneel geeft dramaworkshops op basisscholen, in alle groepen. Vakdocent José Runhaar heeft bestaande workshops (passend bij lessen uit dramamethode 'Laat maar spelen'), maar kan ook in overleg maatwerk leveren.

De dramaworkshops passen bij de verschillende speltechnieken, namelijk: improvisatie, tableau vivant, bewegingsspel, (vertel)pantomime en toneelspel. Vaak komen er meerdere speltechnieken in één workshop langs. De workshops zijn altijd rondom een thema opgezet. Fyr Toneel heeft workshops voor alle klassen van de basisschool, van groep 1 t/m groep 8. Combinatieklassen zijn geen probleem. Je kan kiezen voor een bestaande workshop, maar een workshop rondom een specifiek schoolthema- of onderwerp is ook mogelijk.  

Workshops voor groep 1, 2 en 3 duren doorgaans 45 minuten. Workshops voor groep 4 - 8 duren duren een uur. Dit heeft te maken met de concentratie van de leerlingen. In deze workshops zijn de kinderen volop bezig. De groepsleerkracht mag lekker meedoen, maar kan deze tijd ook nemen voor bijvoorbeeld observatie. 

De kosten van de workshops zijn €50,- per uur. Kies je voor een workshop passend bij een onderwerp/thema vanuit de school, dan komt hier nog kosten voor de voorbreidingstijd overheen (reken op 1,5 uur, dus zo'n €75,-). Kies je voor bestaande workshop, dan betaal je geen extra kosten. Een lijst met bestaande workshops is bij Fyr Toneel op te vragen.

Fyr Toneel is gevestigd in Almelo (Overijssel), en in heel Nederland inzetbaar. Reistijd en reiskosten worden daarvoor wel in rekening gebracht. 

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

José Runhaar is oprichter van toneelschool Fyr Toneel. Ze geeft toneelcursussen, dramaworkshops en maakt voorstellingen op scholen. Tevens is ze auteur van dramamethode 'Laat maar spelen' (onderdeel van platform Laat Maar Leren). Deze lessen werken vanuit onderzoekend leren. José heeft veel ervaring met het werken met groepen en is een enthousiast, gepassioneerd en humoristisch persoon, die heel snel een klik met kinderen heeft. In overleg kan ze maatwerk leveren voor elke klas op elke basisschool.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;