Bewegende Bamboebeesten Bouwen


Met bamboe en elastiek kun je mooie stevige bouwwerken maken. Inzicht in constructie en balans komen daarbij kijken. Je kunt er ook kunstwerken mee maken, dieren bijvoorbeeld, die stevig staan of niet zo stevig. Met snavels die kunnen bewegen of vleugels, voelsprieten....

Tijdens deze workshop daag ik leerlingen uit om samen te werken, te spelen, te leren en te creëren met de mogelijkheden en de beperkingen van het materiaal. 

Na een korte presentatie in de klas over (kinetische) kunst en het materiaal gaan we buiten in groepen aan het werk. Aan het eind van de workshop maken we samen nabesprekend foto's van de verschillende kunstwerken.

De kinderen leren driedimensionaal bouwen met lange bamboestokken en elastiek. Ze ervaren hoe iets stevig en wiebelig wordt en hoe je samen je fantasie kunt gebruiken om er een kunstwerk van te maken. Ze reflecteren op hun eigen werk en op het werk van anderen.

Voor alle leeftijden is dit geschikt, de opdrachten pas ik vanzelfsprekend aan de leeftijd en de groep aan

 

De les duurt anderhalf uur. 

Kosten:

200 euro per workshop
Materiaal, ca. 1,50 per leerling
Reiskosten 21ct per kilometer

korting bij afname meerdere workshops op een dag:

2 workshops 260 euro, 3 workshops 375

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Doro Jellema biedt kunstzinnige workshops aan voor het basisonderwijs.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;