Het huis van de toekomst


Heb je wel eens nagedacht over hoe het huis van de toekomst er uit zou zien? Of over hoe jij zou willen dat jouw droomhuis er uit komt te zien? In deze leuke workshop ga je zelf voor architect spelen.

Met behulp van tablets en iPads ontwerp je met een programma jouw droomhuis in 2D en 3D. Hierbij moet je goed nadenken over welke onderdelen je erin zou willen hebben. Kies je bijvoorbeeld voor twee badkuipen in een kamer dan kan het zomaar zijn dat er geen ruimte meer is voor de kasten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de functie die iedere kamer heeft. Het is bijvoorbeeld erg onhandig om keukenapparatuur te plaatsen in een slaapkamer. Het virtueel ontwerpen in drie dimensies leert je hoe voorwerpen zich tot elkaar verhouden. Met het zogeheten ‘ontwerp denken’ leer je in dimensies te ontwerpen en om deze te verkennen. Deze techniek wordt tegenwoordig veel gebruikt door architecten en visual designers.

Doelgroep:
Groep 5, 6, 7, 8

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Digital Creativity ontwikkeld en geeft lessen, trainingen, cursussen, demonstraties en lezingen voor het onderwijs. Denk daarbij aan losse workshops, projecten of langdurige leerlijnen. Bovendien werken we voor alle doelgroepen en niveaus van jong tot oud en van leerling tot leerkracht. Ook bieden we een aantal praktische oplossingen voor werkdrukvermindering bij leerkrachten en stimuleren we cultuur -en techniekonderwijs.

Digital Creativity heeft een uniek en breed aanbod op het gebied van nieuwe media. Zo bieden wij lessen digitale fotografie, film, green screen, animatiefilm, programmeren, 3D-design, holografie, augmented reality, digital drawing, fotobewerking, virtual reality, robotica, gamedesign, 3D-print en nog veel meer!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;