De Verwondering - theaterrondleiding (primair onderwijs)


De verloren schoenen
(geschikt voor groep 1 t/m 8)

Kunst kan echt van alles zijn. Performance art kan net als een schilderij ook een kunstwerk zijn. Maar HELP! De performer van een kunstwerk in het museum is haar schoenen kwijt...en dat ook nog op haar eerste dag! Wat nu?
Samen met de leerlingen gaat ze op zoek door het hele museum en verwonderen zich over de bijzondere kunstwerken die ze onderweg tegenkomen. Waar het ene kunstwerk bestaat uit een schilderij per dag, is er ook een kunstwerk met maar liefst 6 videoschermen en een performance. Maar waar zijn die schoenen gebleven en...wacht eens even...is er niet nog meer nodig voor de performance?​

De theaterrondleiding, een cross-over van theater en beeldende kunst, duurt een uur en is er voor heel de klas. Er kan slechts één theaterrondleiding tegelijk plaatsvinden en alléén voor openingstijd van 10 tot 11 uur. (evt. 2 rondleidingen mogelijk op aanvraag)(Betaling via Museumschatjes mogelijk)

Duur: 60 minuten
Kosten: € 100,- (per klas max. 32 leerlingen, incl. entree)
Geschikt voor groep 1 tm 8.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met afdeling educatie​: rondleidingen@depont.nl

Begeleiders ontvangen bij de balie 50% korting op de aanschaf van de uitrijkaart voor onze parkeerplaats.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

MET DE KLAS NAAR DE PONT!

Een geslaagd bezoek aan De Pont Museum begint al op school. Als leerlingen nieuwsgierig worden, komt dat de ontmoeting met Kunst van Nu ten goede. In de ontmoeting tussen kinderen uit het basisonderwijs en kunst staat verwondering centraal. Een jong kind heeft de gave vrij te associëren bij een kunstwerk.

 

De museumdocenten proberen die nieuwsgierigheid te stimuleren zodat het kind leert dat de werkelijkheid ook met andere ogen bekeken kan worden. Daarvoor heeft het museum een paar educatieve handvaten bedacht voor zowel in de klas als in het museum. Bekijk het lesmateriaal en het filmpje op onze website speciaal voor het primair onderwijs.

 

Uit het gastenboek van De Pont:

“Museums zijn stom, maar dit valt wel mee.”

“Ik wilde vanmiddag spijbelen maar ben blij dat ik het niet gedaan heb.”

 

In de ontmoeting van leerlingen uit het voortgezet onderwijs en hedendaagse kunst staat culturele identiteit centraal. Juist op deze leeftijd zijn jongeren op zoek naar hun eigen identiteit. In het museum spelen wij daarop in door jongeren in hun eigen taal te ontvangen. De eigen mening is belangrijk, maar wij willen ook een gesprek tussen de leerlingen op gang brengen. Dat kan in het museum, maar evt. ook in de klas.

Daarom hebben wij op onze website lesmateriaal (voor voortgezet onderwijs), een paar prikkelende introductie filmpjes en zelfs een digitale 'smaaktest' staan. Thema’s zijn uitgewerkt in de HUH?!, een tijdschrift vóór en dóór jongeren die digitaal zijn in te zien op onze website. Dit tijdschrift is in De Pont te koop voor 1 euro per stuk. Surf ook eens rond op De Pont channel, waar foto's en video's staan van actuele en voorgaande tentoonstellingen.

 

Naast algemene rondleidingen, zelfs voor de allerkleinsten, zijn er ook workshops in het museumatelier en theaterrondleidingen mogelijk. Leerkrachten kunnen speciale rondleidingen of workshops aanvragen die aansluiten bij bepaalde thema's, waarin het Kijken naar Kunst met kinderen centraal staat. Ook bieden we programma’s aan waarvoor onze museumdocenten in de klas komen. Voor meer informatie en reserveringen: rondleidingen@depont.nl

Contact De Pont Museum

Marie-José Eijkemans (Hoofd Educatie)

Yda Sinay (Medewerker Educatie)

T 013-5841443

E rondleidingen@depont.nl

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;