De Inca's - Verteller in de klas

Primair onderwijs, Groep 5/6, Groep 7/8
De Inca’s, de Spaanse veroveraars en de kinderen van Peru

Een vertelling en quiz
(Ook als invalles te boeken)

Op enthousiaste, interactieve en beeldende wijze vertelt Peter over het land Peru en de Inca’s. Hij neemt hij aan de hand van mooie foto’s de leerlingen mee door de geschiedenis van de Inca’s, waarbij uitgebreid wordt ingegaan op de huidige kinderen van Peru. Hoe die leven, leren, eten en zich kleden.


De groep kijkt, luistert, reageert en spiegelt zich aan de foto’s en verhalen.
Het is behalve een feitelijk ook persoonlijk verhaal, immers; Peter is zelf in Peru geboren en er onlangs nog geweest. De aanleiding daarvoor was een Cuchimilco, een eeuwenoud Inca-beeldje dat hij al zijn hele leven heeft. Maar nooit wist hij waar dit beeldje voor gemaakt is. Is het een godsbeeldje? Is het speelgoed?
Peter neemt de kinderen mee op zijn speurtocht naar de origine van dit beeldje. Het voert dwars door Peru en de Andes en is de rode draad in de vertelling.

Tijdens deze avontuurlijke speurtocht komt hij onderweg veel kinderen tegen die zo’n ander leven hebben dan de kinderen in Nederland.
Ook komt hij erachter dat onze aardappelen, tomaten, pepers en maïs oorspronkelijk daar vandaan komen.
Samen met de klas ontdekt Peter opnieuw de Inca geschiedenis. En de verovering en plundering door de Spanjaarden. Ook het raadsel van het beeldje wordt opgelost.
Uiteraard zijn er filmpjes en veel bijzondere foto’s op het digibord. Daarbij is veel oog voor de kinderen van Peru.

Tot slot speelt Peter met de groep de Grote Inca Quiz!

Prijs: 220,- per minimaal twee op één dag

Reiskosten 29 ct per km

0 voorstellingen gevonden van De Inca's - Verteller in de klas

;