De Impro comedy Club

Improvisatie theater is de leukste vorm van theater voor scholen.  Het is snel, grappig en up to date. Drie acteurs brengen een volledige show op basis van informatie en suggesties van het publiek.
Wij spelen op alle type scholen. basisschool en voortgezet onderwijs. Van VMBO tot VWO, van brugklas tot examenjaar. 

 

Stel je voor. 
De zaal (aula, gymzaal of tent) zit vol met leerlingen. Er klinkt een luide beat. De acteurs komen op en al improviserend op wat ze zien zingen ze een lied. Er is meteen interactie met de zaal en zo wordt spelenderwijs uitgelegd wat de bedoeling is.

De zaal geeft invulling over wat de acteurs gaan spelen. Grappige, dramatische maar ook gevoelige momenten.


De kracht van Theater is het prikkelen van de fantasie. Maar ook het vormgeven van gebeurtenissen. Of het nu om een scène gaat in een supermarkt. Een dramatische gebeurtenis  thuis of een ongemakkelijke situatie in het fietsenhok.  Alles kan de revue passeren.


Als improvisatiespelers zijn we gewend een voorstelling te kunnen sturen en om te gaan met de situatie.

 

Improvisatie 
Improvisatie wordt in alle kunstvormen toegepast. Muziek (van jammende jazz tot freestyle rap), beeldende kunst en Dance and movement.  Zo is improvisatietheater de laatste jaren ook een bekend fenomeen geworden. De lama's, Alpaca’s de vloer op maar ook geïmproviseerde facetten in menig spelshow en Youtube kanaal geven een idee wat er allemaal mogelijk is.


Acteurs
De acteurs hebben allemaal een theateropleiding gedaan of aantoonbaar ervaring in het improviseren in het theater. Daarnaast zijn de acteurs gewend om op scholen te spelen.

Per optreden worden er drie acteurs geselecteerd uit een poule van ervaren en geschoolde acteurs die weten hoe het is om voor kinderen en tieners op te treden. Op deze manier is de beschikbaarheid groot

 

Wij zorgen voor:

3 acteurs
geluid (en licht) techniek
een technicus
een show van 45 minuten (in overleg max. 60 min)

U zorgt voor:

Een afgesloten ruimte (aula of gymzaal, liefst te verduisteren)
maximaal 150 enthousiaste leerlingen per show

1 voorstellingen gevonden van De Impro comedy Club

De Impro comedy Club

De Impro comedy Club

De Impro comedy Club
Cabaret
;