Culturele Kunstzinnige Vorming (CKV)


Wat is Culturele Kunstzinnige Vorming?

Culturele Kunstzinnige Vorming wordt afgekort met CKV. Het vak is in 1999/2000 geïntroduceerd als vak. Later is er ook budget toegekend, dit budget wordt beheerd door stichting CJP.

Wat voor programma's adviseren jullie voor CKV?

Op deze website kan je een totaal overzicht vinden van het beschikbare aanbod voor kunsteducatie in Nederland en België. Je kan via de filters passend aanbod vinden voor jouw school of groep leerlingen. Op onze website vind je voorstellingen, workshops, activiteiten en stadswandelingen. 
Wij adviseren altijd een goede mix van culturele activiteiten te boeken. Het is goed als kinderen en jongeren een brede algemene culturele basis krijgen. 

Wat is de leukste activiteit voor CKV?

Tja, goede vraag! Wij adviseren eens goed rond te kijken op onze website. Het kan soms verrassend zijn welke activiteit aanslaat. Uiteraard hebben wij onze favorieten... als je die wilt weten, bel dan gerust eens even met onze adviseur. Hij helpt je graag verder! 

Wat kost een activiteit of voorstelling in het kader van CKV?

De kosten van een activiteit of voorstelling variëren behoorlijk. Dit hangt samen met de het formaat van de groep en het aantal mensen dat op het podium of in de klas staat. Ook kan het zijn dat een groep die structureel gesubsidieerd is, goedkoper is. Maar ook dat is heel vaak niet zo. Als je een grote cultuurdag wilt organiseren waarbij leerlingen aan meerdere workshops deelnemen dan adviseren wij rekening te houden met kosten van c.a. 15 tot 20 euro per leerling. Wil je een voorstelling, dan kan het vaak goedkoper, omdat de groepen groter zijn.

Welke bekende aanbieders zijn er van CKV activiteiten?

Bekende partijen die Culturele activiteiten aanbieden in het kader van Culturele Kunstzinnige Vorming aanbieden zijn o.a.:

  1. Kleinkunstig - workshops, voorstellingen en cultuurdagen
  2. Impresariaat Uit de Kunst  - voorstellingen
  3. Theater in School (TIS) - voorstellingen

 

 

;