Leskoffer Kleurrijk


Leskoffer Kleurrijk gaat over de multiculturele samenleving in Nederland en hoe deze ontstaan is. Aan de hand van de poster `10x meer geschiedenis', die aansluit bij de Canon van Nederland, voer je met de klas activiteiten uit die vertellen over de multiculturele samenleving en hoe het is om daar onderdeel van uit te maken. De leskoffer is geschikt voor groep 6, 7 en 8!

Activiteiten uit de leskoffer kunnen ook in aparte workshops worden opgenomen.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Mara van der Velden, eigenaar van Cactus leert kinderen wat het betekent om burger te zijn. Want een 'burger' ben je niet zomaar: daar zitten verantwoordelijkheden aan! Cactus geeft in haar projecten antwoord op de volgende vragen rondom Burgerschap:

Hoe is de huidige Nederlandse samenleving ontstaan?
Welke groepen zijn er in die samenleving en wat is hun verhaal?
Wat betekent het woord 'maatschappij'?
Hoe kunnen we zorgen voor een inclusieve en duurzame samenleving?

De missie van Cactus is om kinderen te leren over onze maatschappij en alles wat daar bij komt kijken. Op school, maar ook in een museum of culturele instelling. Denk aan normen en waarden, maar ook aan duurzaamheid, samen leven en werken en geschiedenis. Dat betekent ook praten over onderwerpen waar niet altijd makkelijk over gesproken wordt: prikkelen!

Onderdeel van deze missie is om zoveel mogelijk samen te werken met sociale en culturele organisaties om dit te bereiken: samen zijn we verantwoordelijk voor een inclusievere en begripvolle samenleving!

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;