Omgangsvormen in de klas


AMAR SPEELT IN DE KLAS
Een interactieve voorstelling over de invloed van gedrag
Deze voorstelling zet de kracht van theater in om leerlingen iets te leren waar ze een leven lang van profiteren: sociale intelligentie. Welke invloed heeft jouw gedrag op anderen? En is dat de invloed die je wilt hebben, of kun je bewust kiezen voor iets anders? Deze voorstelling speelt Amar samen met een collega-acteur
Thema’s Verantwoordelijkheid, bewustwording van je invloed, kiezen hoe je die invloed gebruikt

ver identiteit, groepsdruk en uitsluiting
Deze voorstelling is heel geschikt voor klassen waar de sfeer niet goed is, of waar een conflict speelt. We halen het verhaal eerst heel ver bij de dagelijkse praktijk vandaan, om op een veilige manier de invloed van gedrag te onderzoeken.

• Als de sfeer niet goed voelt, wat kun jij hier dan zelf aan doen?
• Als iemand gepest wordt, wat betekent het dan als jij niets doet?

Daarna komen we steeds dichter bij de situatie in de klas. We behandelen omgangsvormen, en vertrouwen. Zo weten leerlingen wat ze aan elkaar hebben, en hoe ze elkaar kunnen aanspreken op iets wat niet oké is.


Doelgroep: Scholen, jeugdinstellingen, (sport)verenigingen
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Tijdsduur: 50 minuten inclusief nagesprek
Materiaal: Lesbrief + opdrachten

 

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in om contact op te nemen met de artiest. Je kunt normaal gesproken binnen enkele dagen een reactie verwachten.

Vul een datum in voor de activiteit.

Naam van school, bibliotheek, bedrijf

Amar El Ajjouri (1971) acteert, presenteert, doceert, traint en schrijft. Dat doet hij eigenlijk al sinds hij kan praten. En al ruim 20 jaar professioneel. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag. Couscous met een kuiltje jus, kortom.
 

Theater als middel om het leven te begrijpen
Dankzij die mix van culturele invloeden besefte Amar dat hij als geen ander theater kon inzetten zoals wij mensen dat al doen sinds de eerste Griekse drama’s: om het leven van nu te begrijpen.

Hilariteit en herkenbare situaties
Met die visie ontwikkelde Amar cabaretshows voor jongeren. Als ervaringsdeskundige (“zelf heb ik ook wel een kort lontje gehad”) weet hij deze doelgroep te raken met hilariteit en herkenbare situaties omtrent groepsdruk, in- en uitsluiting en culturele verschillen.

Rake typeringen
De voorstellingen waren vanaf het begin een groot succes in zowel Nederland als België – en dat zijn ze nog altijd. Kinderen en jongeren herkennen zich in de rake types en ontwikkelen zo meer bewustzijn van hun eigen gedrag.

Educatief theater
Amar heeft zich verder ontwikkeld als trainer, wat hem in staat stelt om met zijn voorstellingen ook een optimaal educatief effect te bereiken. Zo hebben vele klassen, jongerengroepen en later ook werknemers al resultaten geboekt met de voorstellingen en trainingen van Amar.

Trainingen en workshops
Daarnaast geeft Amar trainingen aan zowel scholen als bedrijven en instellingen. Met zijn bedrijf PHNeutraal biedt hij trainingen aan over diversiteit, jongerencultuur, groepsdynamiek, inclusie en agressie- en conflicthantering.

Laat de artiest weten wat je van de voorstelling vond en schrijf een recensie! 

;